top of page

Program na dnes (24.2.)


Eurovízna sezóna je v plnom prúde a každý víkend nám ponúka desiatky vystúpení a interpretov rôznych krajín bojujúcich o reprezentáciu v Lisabone. Dnešný večer však bude obzvlášť nabitý. Čaká nás 5 finálových prenosov a 2 semifinálové. Ponúkame vám prehľad dnešných priamych prenosov.


UKRAJINA

Ukrajina vyberie svojho reprezentanta, tradične, prostredníctvom národného kola Vidbir 2018. Vo finále sa predstaví 6 interpretov a o víťazovi rozhodne odborná porota a televízni diváci, v pomere hlasov 50:50.

Medzi finalistami nájdeme aj účastníkov z minulého roka, Mélovin s piesňou "Under the Ladder" a Tayanna s piesňou "Lelya".

Priamy prenos začína o 18:00 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu


LOTYŠSKO


Lotyšsko spustilo v roku 2015 nový úspešný formát formát Supernova, prostredníctvom ktorého každoročne volí svojho reprezentanta. Pôvodne sa malo finále zúčastniť len 7 interpretov, avšak kvôli technickým problém počas 2.semifinále sa televízia LTV rozhodla umožniť postup dodatočne Markusovi Rivovi. 7 finalistov bolo vybraných zo semifinálových kôl a jeden prostredníctvom divokej karty, ktorá bola udelená Sudden Lights.

Priamy prenos začína o 20:25 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu


MAĎARSKO


Čisto pánske finále nás dnes čaká v Maďarsku. Tradičného národného výberu A Dal sa dnes večer zúčastní 8 interpretov. Y týchto ôsmych účastníkov vyberie odborná porota štyroch super-finalistov a o absolútnom víťazovi rozhodnú televízni diváci.

Priamy prenos začína o 20:30 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu






SLOVINSKO


Slovinské národné kolo EMA sa tento rok dočkalo dramaturgickej zmeny. Výber reprezentanta je rozdelený do dvoch večerov. pričom minulo týždňovým semifinále sa do finále dostalo 8 interpretov, z ktorých štyroch zvolili televízni diváci a štyroch odborná porota. O víťazovi rozhodne porota a diváci. Rozdiel oproti semifinále bude v piesňach, nakoľko BQL a Ina Shai využili možnosť spievať po anglicky.

Priamy prenos začína o 20:00 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu





MOLDAVSKO



Pôvodný plán moldavskej televízie usporiadať národný výber zložený z dvoch semifinálový kôl a finále sa, bohužiaľ, nekonal. Ani minuloročný bronz nevzbudil záujem moldavských reprezentantov prihlásiť sa do O Melodie pentru Europa. Z celkového počtu 28 prihlásených piesní bolo vybraných 16, ktoré v dnešnom finále zabojujú o Lisabon. Víťaza vyberú spoločne diváci a odborná porota.

Priamy prenos začína o 18:40 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu






ŠVÉDSKO

Najsledovanejší národný výber, švédsky Melodifestivalen, dnes finišuje so semifinálovými kolami. Posledné štvrté semifinále bude dnes večer hostovať Örnsköldsvik. Televízni diváci rozhodnú o dvoch priamych finalistoch a o dvoch postupujúcich do Druhej šance, ktorá je na programe už budúci týždeň. Medzi najväčších favoritov večera patrí speváčka Mariette, ktorá sa Melodifestivalen zúčastnila v roku 2015 a 2017.

Priamy prenos začína o 20:00 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu



LITVA

Tradičné litovské kolo Eurovizijos, známe veľkým počtom priamych prenosov, kôl, interpretov a skladieb sa pomaly chýli ku koncu. Z pôvodnej 50-tky účastníkov sa do semifinále dostalo celkom 14, ktorí budú rozdelení do dvoch prenosov. Z každého semifinále postúpia traja, ktorých vyberie porota a televízni diváci. Dnes večer je na programe prvé semifinále, v ktorom sa predstaví 7 súťažiach.

Priamy prenos začína o 20:00 SEČ a môžete ho sledovať tu

Zoznam finalistov nájdete tu


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page